SDT international već 40 godina, pomaže sektoru održavanja da predvidi propuste, kontroliše troškove energije, poboljša kvalitet proizvoda i vodi računa o kompletom "zdravlju" svojih pogona i postrojenja.

Prediktivno održavanje je tehnika zasnovana na činjenici da će većina elemenata mašine ispoljiti nekakav tip “upozorenja” pre sopstvenog otkaza. Očitavanje ovih simptoma, na koje nas mašina upozorava, zahteva nekoliko tipova ispitivanja bez razaranja. Primena ovih tehnika u cilju određivanja stanja mašine rezultuje se u značajno efikasnijem održavanju u odnosu na ranije tipove održavanja.

Prediktivno održavanje omogućava menadžmentu da kontroliše opremu i program održavanja. U preduzeću koje koristi prediktivno održavanje, stanje ukupne opreme je poznato u svakom trenutku. Time se omogućava značajno preciznije planiranje zastoja i nabavke rezervnih delova kao i smanjena opasnost od povreda na radu koja nastaje kao posledica havarskog otkaza.

Popravka mašine koja je otkazala tokom rada može da bude i do deset puta skuplja nego predviđena planska popravka. Veliki broj novih mašina otkazuje ubrzo posle puštanja u rad zbog otkaza koji se javljaju u periodu uhodavanja ili zbog nepravilne montaže. Prediktivne tehnike se mogu iskoristiti u cilju obezbeđivanja pravilne saosnosti i sveukupnog integriteta instalirane mašine, pri prvom puštanju u rad.

SDT Ultrazvučna rešenja za prediktivno održavanje, sastoje se od niza inovacija koja omogućuju stalni nadzor nad stanjem opreme u pogonima, sa ciljem da se stavi tačka na reaktivno održavanje (gašenje požara) a da se uvede proaktivan pristup održavanju.

Dobitnik je niza značajnih nagrada u oblasti Predictive Maintenance, Condition Monitoring,  Reliability & Asset Management inovacija.

2017. SDT LUBExpert  dobitnik je ZLATNE MEDALJE dodeljene od strane  organizacije „Plant Engineering“, za najinovativniji proizvod  godine.

2018. SDT LEAKChecker proglašen je proizvodom godine od strane  organizacije „Plant Engineering“.

2019. Cloud Connected Condition Monitoring Solution SDT 340 i UAS4.0, BEMAS-ovi su pobednici  u dve kategorije: digitalna inovacija godine i najbolje rešenje za industriju 4.o Io T.

4 Inovacije….4 Nagrade… Nije slučajnost.

CSI Support ovlašteni je zastupnik SDT ultrasound za Srbiju.