Testiranje limova i traka metodom izvlačenja

ERICHSEN GmbH & Co. KG bavi se istraživanjem, razvojem, dizajnom i proizvodnjom opreme i mašina za testiranje

Ispitivanje limova i traka (Sheet Metal Testing)
Kontrola i potvrda kvaliteta proizvoda u poslednjim decenijama značajno je dobila na značaju i jedna je od najvažnijih oblasti u svim granama industrijske proizvodnje. Skoro 100 godina koristi se metod za određivanje nivoa kvaliteta limova, koji je kreirao Abraham M. Erichsen. U međuvremenu, kako je test izvlačenja (cupping test) prihvaćen od strane ISO-a ovo je postala priznata metoda ispitivanja.
Još jedna metoda koju je razvio Mr. Erichsen je test dubokog izvlačenja sa specijalno izrađenim alatima. Bez ove procedure testiranja u serijskoj proizvodnji proizvoda od metala koji su šuplji teško bi bila moguća.
Tokom godina dodat je veliki broj metoda testiranja i pravila koja definišu osobine i karakteristike limova. Kako se menjaju i unapređuju materijali u proizvodnji time su i izazovi za izradu adekvatnih testnih metoda sve veći. I dalje, brza, ponovljiva i pouzdana metoda karakterizacije materijala je u centru pažnje.
Odlika metode: istisnuti okrugli disk oz lima i iskoristiti ga da se oblikuje u uređaju za izvlačenje. Ovim testom, karakteristike kvaliteta formabilnosti lima i njegovo ponašanje su važan pokazatelj za proizvodni proces.

PDF katalog
Print Friendly, PDF & Email