LUBExpert

Expertske analize pokazuju da je loša praksa u podmazivanju vodeći uzrok kvarova na ležajevima a da čak 95% ležajeva ne doživi svoj planirani vek trajanja.

Kvarovi na ležajevima dovode do skupih zastoja i neispunjenih planova u proizvodnji. Sa toliko toga u igri, pravo je čudo kako tako jednostavan zadatak, ubrzigavanje masti u ležaj, može da da ovako strašne rezultate.

LUBExpert je  program sa kojim uz pomoć jednostavnog a opet sofisticiranog ultrazvučnog uređaja, menjamo kulturu podmazivanja. Umesto dosadašnjih praksi podmazivanja po vremenskim tablicama ili po osećaju, naši „grease guys“upotrebom LUBExpert-a postaju experti koji znaju da prepoznaju kvalitet maziva, podmazuju prema realnom stanju, na pravoj lokaciji, potrebnom količinom maziva.

Sa  samo nekoliko parametara mašine, LUBExpert prati svaki potez prilikom utiskivanja masti, kao i njen uticaj na trenje i temperaturu ležaja. Stanje ležaja se očitava pre i nakon podmazivanja sa izveštajem koji definiše stanje sa “dobro”, “loše” ili “sumnjivo”.

Program Ultranalysis Suite (UAS) omogućava upravljanje svim aspektima podmazivanja uz prikupljanje podatka iz LUBExperta. Mogućnost kreiranja hodograma specifičnog za podmazivanje postavljen da prati intervale koji se temelje na vremenu ili stanju. Program UAS zna kapacitet svakog ležaja tako da je preterano podmazivanje stvar prošlosti. Praćenje stepena trenja pre i posle podmazivanja uz mogućnost generisanja izveštaja o potrošnji maziva za svaki uređaj ili celi pogon.

Merljiv rezultat toga je manja potrošnja maziva, produženi radni vek ležajeva, smanjenje neplaniranih zastoja, ušteda radnih sati u održavanju, preciznije planiranje remonta i nabavke rezervnih delova.

Pozovite nas, zakažite sastanak ili prezentaciju. Postanite LUBExpert!

 

LUBExpert Brošura

Print Friendly, PDF & Email
Preuzmite brošuru (PDF)